שטרודל ואהבה

 

באמצע הבוקר משהו מוזר בזווית העין.
קופסה אדומה על אדן חלון פינת האוכל. אין גישה לשם מתוך הבית, רק מבחוץ. צריך לבדוק את זה, רושמת תת ההכרה.

שעה אחר כך, מייל.
על אדן החלון שלך (שפונה לרחוב. פינת אוכל) יש קופסא.

יצאתי. כמה קר בחוץ.
אתמול היה יום הנישואים של אחי וגיסתי. הוא הכין שטרודל תפוחים תוצרת בית. הניחוחות ריחפו אלי מבעד לקו הטלפון ואני כמהתי. הבוקר הותיר על אדן חלוני פיסת טעם וניחוח.

דווקא היום, מעשה שטן, אני בצום. עד הערב היא תעמוד שם, מתת האהבה שלו. כשיגיע הערב אשב ואוכל לאט לאט. שטרודל אהבה.

הלומת געגועים
לקרבת נפש בלי פניות
סיפרתי לרוח
שזרק קור על פני וברח
כמה עדינות וכמה חסות
כמה עצה יש במילה אח.
                                     — זלדה

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

תגובות

  • ריקי כהן  On 1 במרץ 2009 at 14:32

    וממש מגרה

  • אסתי  On 1 במרץ 2009 at 15:53

    כל כך אוהבת.
    בדיוק מה שמתאים לי עכשיו בחזרה משדרות הקפואה והגשומה.

    שטרודל תפוחים זאת אהבה.
    חמה ומנחמת ומתוקה.
    איזה כייף.

  • טלי  On 1 במרץ 2009 at 17:42

    ואיך במחי אפיית שטרודל אחד הוא הצליח לשמח שתי נשים משמעותיות בחייו.

    בתיאבון- אחרי הציפייה זה יהיה מתוק יותר (-:

  • דפנה לוי  On 1 במרץ 2009 at 17:58

    הוא שימח יותר משתי נשים… נדמה לי שכל מי שקראה את זה חייכה.

  • שועי  On 2 במרץ 2009 at 09:08

    דפנה, גם כמה שכרומוזיהם מורים XY העלו חיוך על פניהם

  • רוני  On 2 במרץ 2009 at 11:22

    כי בנוסף לכל הוא היה הטעים בשטרודלים.
    מתכון בקרוב, מבטיחה.

    (והאח, הו האח, אין כמוהו אח.)

    (תודה שהשארתם מילה טובה. עכשיו גם אני מחייכת.)

  • צפריר  On 5 במרץ 2009 at 17:04

    השתמשתי הפעם במתכון הזה, למרות שלא באמת צריך מתכון לשטרודל:

    http://www.ynet.co.il/ency/1,7340,L-5967,00.html

    מה שחשוב לזכור, לא לפי הסדר:

    1. כדאי "לקמח" באבקת סוכר בין עלי הפילו.ותשתמשו במסננת, כמו שהיו עושים פעם עם קמח.
    2. את המחית צריך להוריד מהאש כשהתפוחים עדיין נגיסים ועוד לא עיסתיים. אם נשארים נוזלים – כדאי לסנן, כי אחרת הם ירטיבו לכם את העוגה, וחראם על המרקם.
    3. אפשר להתשמש בשקדים או באגוזים קצוצים גס.
    4. לאכול חם! (או חם מהתנור או לחמם בתנור/אובן לפני הפרוסה הבאה)
    5. נורא נחמד עם גלית וניל טובה.
    6. שמונה תפוחים ירוקים חמצמצים בגודל סטנדרטי.
    7. חשוב: סדרו את המחית במרכז העלים והשאירו מקום לקיפול נוסף. אל "תלחצו" בגלגול, כי אחרת העסק רותח ומתפקע בתנור. גם תפוחים מבושלים ואפויים רוצים לנשום.

    בתיאבון

    נ.ב: תומר, אם תבוא נכין גם לך..

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: